Om

Vad kul att du vill veta mer!

Jag som driver V Kroppsverkstad heter Mikael Vallin och är uppvuxen i Ucklum, en liten by på västkusten 5 mil norr om Göteborg. Här bodde jag under skol- och lumpartiden. Sedan blev det en kort sväng upp till Geilo i Norge för säsongsarbete och därefter bar det, år 2003, ner till Malmö. Där levde och arbetade jag i 6 år, tills saknaden av landet och naturen blev för stor. Husletandet började och slutligen, 2009, hamnade jag på min nuvarande plats... på en liten kulle strax utanför Skurup.

Redan under gymnasietiden väcktes intresset för hälsa, kroppens muskulatur och dess funktion. På den tiden var det via alla vändorna till gymmet och med en utbildning till kock. Vi är alla skapta för rörelse och det vi stoppar i oss är minst lika viktigt för att kroppen ska må bra.

Tiden i det militära var även den i hälsans tecken då jag var plutonssjukvårdare. Där fick man förutom den klassiska militärtjänstgöringen utbildning i akutsjukvård med praktik på akuten och operation på kungälvssjukhus.

Under alla efterföljande år i trogen kökstjänst, var tankarna kring att få jobba med någon form av kroppsterapi alltid närvarande. Slutligen togs beslutet att släppa den trygga vardagen och utbilda mig till massör, något jag aldrig ångrat. En fantastisk tid med en otroligt brant inlärningskurva började. Kroppens uppbyggnad, musklers funktioner o dysfunktioner, sjukdom- och skadelära och olika sätt att möta dessa studerades och inte minst praktiserades.

Jag diplomerades till massör på Hälsoteket i Malmö och blev Diplomerad i Ledmobilisering på Physio Education i Vellinge. För tillfället går jag fortlöpande utbildningar och kurser i AMT - Avancerad Manuell Terapi på Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg.

Efter avslutad utbildning hos Balkefors support gjuter jag numera Ortopediska skoinläggen Balkefors Ortopedic. En unik fotbädd gjord efter metoden belastad avgjutning.

När man är uppvuxen i en familj med egenföretagare är det svårt att inte vilja vara en själv. 2018 blev det ett faktum att även jag blev en då "V(allin) Kroppsverkstad" startades.

Jag jobbar med tekniker inom Idrottsmassagen och Klassiska svenska Massagen för att försöka komma till rätta med dina problem, bl.a. olika grepp och strykningar, myofasciella tekniker, Positional release, töjningar, aktiv och passiv mobilisering samt Tejpning med sporttejp och Kinesiotape. Jag har alltid varit praktiskt lagd och älskar att få jobba med händerna.


KV8xpng

Massage är ett Hantverk!